top of page
Stichting Den Haag

'In 2013 kreeg ik een zwaar auto-ongeluk en verloor ik mijn relatie. Mijn familie en vrienden waren geweldig, ze hebben aandacht gehad voor mijn rouwproces en mijn behoeftes. Na een paar maanden ging het leven weer door. Voor hen dan.

"Je bent een beetje jong voor zoveel verdriet", "Je hebt nog een heel leven voor je". 

Ik voelde me bezwaard om mijn omgeving lastig te vallen met mijn verdriet. Op den duur vergeet iedereen simpelweg dat je nog steeds verdriet met je meedraagt. Ik zou er nu toch wel overheen moeten zijn? "Accepteren en loslaten". Makkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, op zijn eigen tijd. Natuurlijk is het heerlijk als iemand je een leven zonder verdriet gunt. Maar zo werkt het gewoon niet. Verlies hoort bij het leven, maar onze maatschappij voelt zich daar heel ongemakkelijk bij. 

Ik streef er naar dat het normaal wordt om over je verdriet te kunnen praten, op welk moment dan ook. Dat ‘bad days’ erbij horen. Dat er plekken zijn waar we ons veilig en thuis voelen, gewoon zoals we zijn. Waar we met elkaar in verbinding staan. Waar we sámen kunnen (leren) rouwen. Ik kan alleen maar dromen van het wonderlijke effect als ons verdriet maatschappelijk geaccepteerd wordt.'
 

- Ramona Verhoek, directeur The Mourning

Onze missie

Onze missie is om de eenzaamheid in verdriet en rouw te verminderen en jongeren daarin te leren zorgen voor zichzelf en voor elkaar.

signs_Tekengebied 1_edited.png

Begrip voor iemand zijn verlieservaring en bereidheid om elkaar te ondersteunen

Betekenisvolle ontmoetingen en uitbreiding van het sociale netwerk

signs-02_edited.png
Wat willen we bereiken
Onze visie

Stichting the Mourning heeft zichzelf ten doel gesteld om jongeren met verdriet door verlies te verbinden en erkenning en aandacht te genereren voor verdriet en rouw als onderdeel van het leven. 

signs-03_edited.png

Tevredenheid met het leven ervaren

signs-04_edited.png

Versterking van kennis en vaardigheden op het gebied van verliesverwerking

ian keefe unsplash

'Troostend is in het algemeen dat je altijd samen bent. Er zijn meer mensen zoals jij'

Cisca Vroom
Cisca
Voorzitter bestuur
Voormalig coördinator Steun bij Verlies & Rouw
Stichting Humanitas

"Delen helpt bij het afscheid nemen en rouw. Het geeft troost als mensen naar je verhaal willen luisteren, niet één keer maar misschien wel honderd keer."

Ans Verhoek
Ans
Secretaris bestuur
  • Ans Verhoek

"Verlies ervaren in je leven blijft heftig, steeds weer. Wat fijn als er dan een initiatief als The Mourning voor je is.

Dan sta je er niet alleen in.”

WhatsApp Image 2024-01-21 at 12.56_edite

Melvin

Penningmeester bestuur
  • Melvin Vlietstra

“Ik zet mij graag in voor dit mooie initiatief om mensen te helpen omgaan met rouw en verlies, en daarmee hun veerkracht te bevorderen.”

Ramona high res-14_edited.jpg

Ramona

Directeur
  • Ramona Verhoek

"Mijn creativiteit en mijn eindeloos vertrouwen in het concept van sámenleving zet ik in voor dit passieproject, The Mourning."

Rowena Elshot

Rowena

Social Media
  • Rowena Elshot

Met mijn empathisch vermogen en het creëren van social media content voor The Mourning, hoop ik meer verbinding te kunnen creëren omtrent de dood en de pijn die daarbij komt kijken.

Stichting The Mourning is opgericht in 2022 en heeft sinds 14 juli 2022 haar ANBI-status. 

Het bestuur van The Mourning werkt vrijwillig aan het bereiken van de doelstellingen. 

Hoe wij verder beleid voeren is te lezen in onze statuten en ons directiereglement

Onze plannen voor het eerste jaar en de jaren die daarop volgen zijn hier terug te lezen. 

Wil je contact met ons opnemen? Stuur dan een berichtje naar post@themourning.nl

Wij zijn voorstander van de digitale werkwijze, #savethetrees! 

We hebben (nog) geen bezoekadres. 

Onze partners
Rouwnetwerk Jong Utrecht
Humanitas Den Haag
logo vaillantfonds_Tekengebied 1.png
Centrale Bibliotheek Den Haag

Drie belangrijke waarden

Creativiteit

Vernieuwing, verbazing, verkwikking, verlossing, verbinding: creativiteit is de motor. 

Verlies en verdriet, onze maatschappij vindt het niet makkelijk om te uiten of over te praten. Dus we zoeken naar creatieve invalshoeken om het luchtiger en inspirerend te maken. 

Duurzaamheid

Met elke stap die we zetten denken we na over de impact. Natuurlijk willen we impact hebben op het welzijn van de mens, maar dit mag niet ten koste gaan van het welzijn van onze planeet.

 

Als er iets is wat de dood ons leert, dan is het wel dat we uiteindelijk ook meegaan in 'the circle of life'. Dus we zorgen goed voor ons thuis, onze aarde.

Samenwerking

Wij geloven in de verbondenheid van mensen. We zijn allemaal afhankelijk van liefde en energie van de mensen om ons heen. Ieder z'n kwaliteit, rol, plek en unieke zijn.

 

The Mourning kan alleen bestaan uit samenwerking. En als het gaat om verlies, dan hebben we elkaar ook nodig. We werken samen aan onze samenleving.

bottom of page